Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση Κατάληψης Πνευματικού Κέντρου και Δημοτικού Ραδιοφώνου της πόλης

Αποφασίσαμε να καταλάβουμε σήμερα το Δημοτικό Ραδιόφωνο 98,7 fm της πόλης των Ιωαννίνων με σκοπό να μετατραπεί σε εστία αντιπληροφόρησης και εναλλακτικής ενημέρωσης όλων των πολιτών.

Αφορμή για την κατάληψη αυτή τα όσα αναίσχυντα κατευθυνόμενα ψεύδη ακούγονται όλες αυτές τις ημέρες από την συντριπτική πλειοψηφία των «Μέσων Ενημέρωσης» και σε τοπικό επίπεδο.

Αυτό γεννά την ανάγκη να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν: εργασία, πόλη, περιβάλλον, δικαιώματα, παιδεία, υγεία, πολιτισμός, καθημερινότητα.

Αποφασίσαμε να καταλάβουμε το Πνευματικό Κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων με στόχο να μετασχηματιστεί σε έναν ελεύθερο χώρο κοινωνικής έκφρασης, σε δημόσιο χώρο διαλόγου και πολιτικής δράσης, σε δημόσιο κοινωνικό χώρο έκφρασης των πολιτών που συμμερίζονται το προφανές: το δικαίωμα στη ζωή και το θάνατο δεν είναι υπόθεση της εξουσίας.

Αυτό το κίνημα που ζούμε όλες αυτές τις ημέρες και έχει απλωθεί μέχρι το τελευταίο χωριό της Ελλάδας δεν μπορεί να το διαχειριστεί κανείς. Κανένα κόμμα, κανένας μηχανισμός εκπροσώπησης, καμία παραδοσιακή οργάνωση, καμία ύαινα των ψήφων και της ιδεολογίας.

Με κάθε μέσο εκφράζει την διαμαρτυρία του απέναντι στην κρατική καταστολή και βαρβαρότητα εκφράζοντας στο δρόμο την ελάχιστη κοινωνική βία που μπορούσε να ασκηθεί με αφορμή στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πλέον, η οργή εξοστρακίζεται στις ασπίδες των ένστολων φονιάδων και τις βιτρίνες των τραπεζών και μετουσιώνεται σε πολιτικό κίνημα. Αποκαλύπτει το πρόσωπο που πραγματικά είχε, το πρόσωπο των πολιτών που βιώνουν την επίθεση του Κράτους και των εταιρειών σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Κάθε κίνημα διαμορφώνεται στη συνείδηση των πολιτών, πραγματώνεται στο δρόμο. Άμεσα, αυτοοργανωμένα, μαζικά, συλλογικά, συνειδητά, αδιαμεσολάβητα, κοινωνικά. Αυτός είναι ο τρόπός του, αυτό είναι το νόημα του. Ξεκινά από την άρνηση, βαδίζει στην κατάφαση, από την καταστροφή στη δημιουργία.

Η εξουσία τιμωρεί την παρέκκλιση είτε δολοφονώντας είτε δημιουργώντας θεσμούς αποκλεισμού από το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αποφασίζει ελεύθερα και συνειδητά την τύχή του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
- Να φύγουν τα ΜΑΤ απ’ τα Γιάννενα και το Ελληνικό
- Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων στις διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του 15χρονου
- Να καταργηθεί όλη η αντιτρομοκρατική νομοθεσία
- Να καταργηθούν τα ΜΑΤ και να αφοπλιστεί η αστυνομία

Απέναντι σε αυτήν σιδερόφρακτη κυριαρχία του καθεστώτος και των μηχανισμών του η κοινωνία είναι ικανή να δημιουργήσει θεσμούς πραγματικής ελευθερίας, άμεσης πολιτικής απόφασης.

Καλούμε όλη τη γιαννιώτικη κοινωνία να συμμετάσχει για να πάρει ελεύθερα και ισότιμα το λόγο και να αποφασίσουμε υπεύθυνα όλοι και όλες μαζί για τα ζητήματα που μας αφορούν.
Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στο κατειλημμένο χώρο του πνευματικού κέντρου τη Δευτέρα 15-12-2008 ώρα 7μμ.


e-mail επικοινωνίας: katalipsiioannina@hotmail.com

1 σχόλιο: