Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

τελευταία ανακοίνωση

Αποφασίσαμε οικειοθελώς να αφήσουμε την κατάληψη του Δημοτικού Ραδιοφώνου της πόλης και του Πνευματικού Κέντρου των Ιωαννίνων σήμερα Τετάρτη 17/12/2008 στις τρεις η ώρα το μεσημέρι. Αποφασίσαμε να φύγουμε όπως ακριβώς μπήκαμε, με τα κεφάλια ψηλά και τα πρόσωπά μας.
Καταγγέλλουμε το δήμαρχο της πόλης και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο ως μηχανισμό πλήρως διαχωρισμένο από την Κοινωνία που σε συνεργασία με την αστυνομία μας απείλησε με έφοδο και συλλήψεις. Αφήνουμε τους δύο χώρους όπως τους παραλάβαμε άθικτους για να δούμε αν θα συνεχίσει ο δήμος το αντικοινωνικό του έργο.
Για τρεις ημέρες το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης ήταν πραγματικά η φωνή των πολιτών που ελεύθερα και αμεσοδημοκρατικά έλεγαν τη γνώμη τους για όλα τα ζητήματα που πραγματικά τους αφορούν.
Ήταν ένα πραγματικά ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο, η φωνή όλων των πολιτών κάθε κοινωνικής διαστρωμάτωσης, ηλικίας (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι). Αφαιρέθηκε Εξουσία από το Κράτος και τις Εταιρείες. Αυτήν την εξουσία την αφαίρεσε η Κοινωνία με δικό της τρόπο.
Για τρεις ημέρες το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών λειτούργησε ως δημόσιος χώρος όπου ο καθένας και η καθεμία μπορούσαν να θέσουν όποιο ζήτημα τους αφορά.
Η κατάληψη είναι η απόδειξη ότι οι πολίτες μπορούν να πάρουν πραγματικά στα χέρια τους την υπόθεση της πόλης.

Δίνουμε ραντεβού με όλους τους πολίτες στους δρόμο για να βρεθούμε στο δρόμο για την Ελευθερία. Θα συνεχίσουμε. Καλούμε την κοινωνία αύριο στο Πνευματικό Κέντρο σε εκδήλωση- δημόσια συζήτηση για όλα όσα ζούμε, για την ιστορία που γράφεται σε δρόμους, καταλήψεις, σχολεία.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

7 σχόλια:

  1. κρίμα...μόλις άκουσα τις ηλίθιες διαφημίσεις, κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί...
    πάντως να στε καλά, παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο παιδιά!!! Έτσι συνεχίστε γερά και μακάρι σύντομα να ξυπνήσουνε όλοι και να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους.Να αλλάξουμε επιτέλους αυτήν την κατάσταση, δεν πάει άλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν ένα πολύ καλό 3μερο παρά τη ραδιοφωνική σας απειρία. Το πρόγραμμα που ακούω τώρα μου φαίνεται εντελώς άχρωμο και νομίζω ότι δεν θέλω να ξανακούσω δημοτικό ραδιόφωνο (μέχρι την επόμενη κατάληψη!). Να'στε καλά και να προσέχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. itan logiko apo ti stigmi pou ti deuteri mera irthe diplasios kosmos apo ti prwti .. i eksousia etsi kserei mono na apanta .. kovei to "kako" protou ginei "potami" ..

    elpizw an mas ksanadothei i eukairia gia kati analogo na prolavoume na to zisoume kai osoi kwlosame na erthoume ekei kai arkestikame mono sta fm ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re kai emeis edw eimaste tipota den teleiwnei ....
    katalipsiteipir.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. epishs ena mail sto katalipsiteipir@yahoo.com gia na mathoume ti paizei kai vriskete tipota upo katalipsi sta giannena ....... kouragio mages.....
    ksinane re .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Paidia as min to vazoume kato...Oi katalipseis prepei na klimakothoun!Skopos tora einai mia nea katalipsi ton meson pliroforisis me perissotero kosmo auti ti fora me to meros mas!Exoume dikio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή