Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

κατάληψη δημαρχείου

απ' τις 8:00 βρίσκεται υπό κατάληψη το Δημαρχείο από το συντονιστικό καταλήψεων πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
στα παραλειπόμενα έχουν γίνει 4 προσαγωγές ( οι 3 συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή ) όπως και η εμφάνιση διμοιρίας ΜΑΤ έξω από το κατειλημμένο δημαρχείο.
περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα...

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα αγαπητοί καταληψίες.
    Είμαι καθηγητής σε σχολείο της πόλης και με αφορμή την κουβέντα που κάνατε με μαθητές σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο ήθελα να πω δύο πράγματα.
    Κάθε φορά που ένας μαθητής ή μαθήτριά μου καταφέρνει να περάσει στη σχολή που θέλει αισθάνομαι περήφανος. Το ίδιο περήφανος αισθάνομαι αυτή τη στιγμή για τα παιδιά και τον αγώνα που κάνουν. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για μια μερίδα συναδέλφων που ή κατηγορούν και μειώνουν τα παιδιά αριστερά και δεξιά ή εκμεταλλεύονται την κατάληψη για να κάνουν λίγα ιδιαίτερα παραπάνω.
    Είναι πάντα ευχάριστο να ακούς τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να αναπτύσσουν τόσο όμορφα τις σκέψεις τους. Μακάρι κάποια στιγμή να είχαμε την ωριμότητα να προχωρήσουμε σε κοινές δημόσιες συζητήσεις, ανταλλαγής απόψεων μαθητές και καθηγητές με μόνη προϋπόθεση να μιλάμε με τα μικρά μας ονόματα, ισότιμα, χωρίς το "πάνω" και "κάτω" που διαμορφώνεται στις σχολικές αίθουσες.
    Κλείνω με ένα προσωπικό μήνυμα στα παιδιά που μίλησαν: μακάρι να συνεχίσετε στη ζωή σας με την ίδια "αγένεια" απέναντι στους από πάνω, να καταφέρετε να σπουδάσετε μουσικολογία, γλώσσες και φιλοσοφία όπως είπατε και να αξιοποιήσετε αυτές σας τις γνώσεις στην άλλη, καλύτερη καλύτερη κοινωνία που μαζί θα φτιάξουμε. Μέχρι τότε μην αφήνετε κανένα προϊστάμενο (ή απλά κανένα) να σας τρομοκρατήσει. Στο κάτω-κάτω όπως λέει και το τραγούδι: "είναι το ίδιο αγέλαστος ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για τις δράσεις σας παιδιά. Είμαστε αλληλέγγυοι, απο ΠΤΕΤ. παρακαλούμε διαδώστε το μπλόγκ μας.

    http://plastikarts.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή